Search


 
RESULTS:

5 articles found from author E. Marshall

Het proefschrift van Ellen Neslo probeert een deel van de Surinaamse geschiedenis te ontsluieren. Het proefschrift beslaat zes hoofdstukken met bijlagen en is onderverdeeld in drie delen. In het eerste deel wordt vooral de werkwijze of methodologie belicht, het tweede deel gaat over de wet -en regelgeving met betrekking tot manumissie en in het derde deel staat de dagelijkse praktijk van de vrije niet-blanke centraal.
Read more | 0 Reactions
Een ongekende elite. De opkomst van een gekleurde elite in koloniaal Suriname 1800-1863
Social sciences
Toen ik dit boek, na al enkele commentaren hierop gehoord te hebben, eindelijk kocht van de boekenbon die ik van mijn werkgever als verjaardagsgeschenk had gekregen, besloot ik om over dit boek een recensie te schrijven. Als criticus zal Julian With, zoals hij door vriend en vijand genoemd wordt, ook van dit schoonmaakmiddel moeten kunnen genieten.
Read more | 0 Reactions
Recensie over kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest
Social sciences
De vraag of interne partij conflicten, die leiden tot dreigingen met terugroeping van een volksvertegenwoordiger, in strijd is met de representatieve democratie, wordt beantwoord aan de hand van artikel 68 van de Grondwet en in samenhang met de theorieën van de representatieve democratie. In de representatieve democratie krijgt de volksvertegenwoordiger via verkiezingen, het mandaat van het volk om bij de beleidsuitvoering en besluitvorming het volk te vertegenwoordigen. Het terugroeprecht heeft de functie van controle op het waardig functioneren van gekozen volksvertegenwoordigers en dient als een der waarborgen voor een moderne representatieve democratie. Terugroeping door politieke partijen binnen een politiek systeem, waarbij de interne partij democratie nog niet tot volle wasdom is gekomen, kan leiden tot een macht van politieke partij leiders, waarbij de representatie van het volk door volksvertegenwoordigers een farce wordt.
Read more | 0 Reactions
Terugroeping door politieke partijen binnen de representatieve democratie
Social sciences
Sign up as member
Forgot your password?

Anton de Kom Universiteit van Suriname

Telesur
Telesur Mobiel Nederland
TeleG
TeleI

Join us on Facebook